Liekens met originele actie op Wereld Toilet Dag

liekens-wereld-toilet-dagLiekens uit Arendonk, vooral bekend van de tijdelijke toiletten op bouwwerven, komt met een originele actie ter gelegenheid van Wereld Toilet Dag. Voor iedereen die een selfie maakt bij een toilet van Liekens en de foto post op de Facebook-pagina van het bedrijf, stort de onderneming 3 euro aan de Nederlandse organisatie Simavi. Die onderneemt in ontwikkelingslanden acties rond gezondheid, onder meer door het aanbieden van veilige toiletten.

Wereld Toilet Dag is een jaarlijkse organisatie die de steun krijgt van de Verenigde Naties. Dit jaar vindt die plaats op zaterdag 19 november. “Die dag wordt aandacht gevraagd voor 2,5 miljard mensen die niet beschikken over normale sanitaire voorzieningen”, zegt Resi Hoeks van de firma Liekens. “Jaarlijks sterven 800.000 jonge kinderen aan diarree, per dag zijn dat 2.200 kinderen. Met ons bedrijf willen we het belang van WC’s in de schijnwerpers zetten. Elk jaar maken we wel een vermelding van Wereld Toilet Dag op onze Facebook-pagina. Dit jaar doen we voor het eerst een grootschalige geldinzameling rond dit initiatief.”

Ook in jouw buurt
Iedereen wordt opgeroepen om van zaterdag 19 tot en met maandag 21 november een selfie te maken in of naast een toilet van Liekens. Vervolgens post je die op de Facebook-pagina van het bedrijf met de hashtags #WorldToiletDay en #Toiletdag en je tagt 2 vrienden om hetzelfde te doen. Per foto stort Liekens 3 euro aan de World Toilet Organisation en Simavi.

“We hebben verspreid over heel België 8.000 toiletten staan, dus iedereen vindt er wel één in zijn buurt”, aldus nog Resi Hoeks. In de eigen gemeente Arendonk plaatst het bedrijf zaterdag tussen 10 en 16 uur een mobiel toilet op de markt. Hoeveel het bedrijf verwacht te zullen doneren? “Daar hebben we geen flauw idee van. Het is de eerste keer dat we dit doen. Onze bedoeling is alleszins om een flink bedrag over te maken.”