Lidwina en Amival overwegen fusie

De beschermde werkplaatsen Lidwina vzw uit Mol en Amival vzw uit Turnhout, die beide in 2014 hun vijftigjarig bestaan vieren, overwegen de krachten te bundelen en hebben besloten om besprekingen aan te vatten met het oog op het realiseren van een fusie. De locale activiteitsontplooiing in Mol en Turnhout blijft zeker bestaan.

Beide verenigingen hebben een professionele organisatie uitgebouwd, beide hebben een gemiddelde tewerkstelling van een 500-tal medewerkers en beide kunnen bogen op een gezonde financiële structuur. De twee werkplaatsen hebben een belangrijke “enclavewerking”: ongeveer 25% van de doelgroepmedewerkers voeren werkzaamheden uit op locatie bij de klant, onder begeleiding. Bij Lidwina ligt de nadruk verder op een zeer uitgebreide groendienst, het bouwen van displays en verpakkingsactiviteiten waaronder voeding, een hout- en naadafdeling, en diverse kleinere activiteiten. Bij Amival focust men zich verder op conditionering en verpakking. Het segment van de farmaceutische sector krijgt hierbij bijzondere aandacht maar daarnaast blijven ook de grafische afwerking, seriebinderij en boekbinderij uitstekende troeven.

Een eventuele fusie moet vooral de werkzekerheid voor de doelgroepwerknemers ten goede komen. Met een onderneming van ruim 1000 medewerkers hopen ze de juiste schaalgrootte te bereiken om het succes voor alle medewerkers verder te waarborgen. Als toeleveringsbedrijven aan de economie wensen Lidwina en Amival zich in het belang van de doelgroep, verder professioneel dienstbaar op te stellen aan een ruime en gewaardeerde klantenkring.