lidl geelGrootwarenhuisketen Lidl start met de aanwervingen voor de nieuwe vestiging aan de Dr. Vandeperrestraat in Geel. De discounter is er begonnen met de bouw van een nieuwe flagshipstore, de eerste van zijn soort in België. Eind dit jaar moet die de deuren openen. Via een jobdag gaat Lidl op zoek naar 9 nieuwe medewerkers.

Vorig jaar kondigde Lidl de bouw aan van wat het zelf noemt ‘het warenhuis van de toekomst en een volledig nieuw concept voor België’. Geel krijgt hiervoor de primeur. De nieuwe vestiging komt vlakbij de bestaande supermarkt in de Dr. Vandeperrestraat. De aannemer is intussen begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Een precieze openingsdatum is nog niet bekend. “De werkzaamheden zullen nog wel een half jaar duren”, zegt woordvoerster Evelyne Raymakers van Lidl Belgium.

Jobdag
Dat belet niet dat het warenhuis intussen al start met het zoeken van de juiste mensen. De medewerkers van de bestaande winkel, die zal sluiten, zullen mee verhuizen en er worden nog 9 extra mensen gezocht. “Winkelbedienden en assistent filiaalhouders”, weet de woordvoerster. De discouter organiseert hiervoor een jobdag op donderdag 30 juni in Hotel Verlooy in Geel.

Na Geel wil Lidl nog meer dergelijke flagshipstores openen in België. Dat Geel de eerste krijgt, heeft vooral te maken met de ruimte die er beschikbaar is voor de nieuwbouw.