Levensverhaal Vic Swerts woensdag 26/2 op Canvas

Vic Swerts SOUDALDe Canvas docureeks “Het blijft in de familie”, de serene tegenhanger van de excentrieke serie “The sky is the limit” op Vier, portretteert op woensdag 25 februari Vic Swerts en zijn familie. Vic is een legende in de Kempen waar hij uit het niets een bedrijf uit de grond stampte dat nu al meer dan 1.800 mensen te werk stelt, waarvan 800 in Turnhout.

Vic Swerts is de oprichter en eigenaar van het Turnhoutse Soudal, de grootste Europese onafhankelijke producent van mastieken, lijmen en PU schuim voor zowel de professionele gebruiker als de doe-het-zelver. Ondanks het feit dat Vic al de leeftijd van 74 bereikt heeft en Soudal een jaaromzet kent van ongeveer 500 miljoen euro, blijft het voor Vic uiterst belangrijk om dagelijks in het bedrijf aanwezig te zijn. Op die manier stelt hij een voorbeeld voor al zijn werknemers. Vic: “Ik weet uit eigen ervaring dat voorbeelden aanstekelijk werken. Als oudste van 7 kinderen had ik altijd al een voorbeeldfunctie.”

Van een klein lasbedrijf met 2 bedienden bouwde Vic Swerts Soudal uit tot een wereldwijd opererende multinationale. Ook zijn vrouw en broers werken bij Soudal. De familie is, naast zijn bedrijf, Vic z’n grootste passie.

Zijn hele levensverhaal is woensdag 26 februari te zien op Canvas, 21.05u.