Interieurarchitect Leo Aerts van Alinea in Geel is moeilijk in een vakje te duwen. Hij lanceert nu een bijzondere zilveren armband, die hij de voorbode noemt van een volledige collectie designjuwelen. De armband kreeg de naam Inside-out.

Aerts is bekend als interieurontwerper van eigentijdse woningen, winkels, kantoren en overheidsopdrachten. Daarnaast is hij al meermaals internationaal gelauwerd met zijn objecten, zijn vitrine- en hangkasten.

Verfijnde afwerking
“Zeven jaar geleden is het eerste idee ontstaan”, vertelt Leo Aerts. “Met de nodige denkoefeningen en zoekpistes heeft het inderdaad even geduurd vooraleer ikzelf tevreden was over het resultaat. Ik wilde dan ook een super verfijnde afwerking voor dit juweel.” Bijzondere aandacht ging naar het integreren van esthetiek en vormgeving met de technische aspecten, namelijk de integratie van de sluiting en vergrendeling. “De ovale vorm volgt de anatomie van de pols en verhoogt het draagcomfort”, weet de ontwerper.

De armband is een eerste stuk van wat volgend jaar uitgroeit tot een volwaardige juwelencollectie waarin ook oorbellen, ringen, halssieraden en broches een plaats krijgen. De armband wordt nu al verkocht via de eigen winkel. Vanaf begin volgend jaar start de verdeling op internationaal niveau via gespecialiseerde winkels.