Dit weekend opent Lemmens Pigeons in Balen een hoogtechnologische duivenranch. De sportduiven van duivenmelker Ulrich Lemmens worden voor veel geld over heel de wereld verkocht. Prijs van de luxe duiventil: 800.000 euro.

Ulrich Lemmens is nog maar amper 30 jaar maar al een autoriteit in de internationale duivensport. Zijn duurste duif tot dusver verkocht hij voor 100.000 euro. Hij reist de wereld rond om zijn duiven aan de man te brengen, binnenkort naar Bangladesh, India en Canada. In de Verenigde Staten beschikt hij over een uitgebreid klantenbestand en stilaan beginnen ook Chinezen de weg naar Balen te vinden.

Zelfs ex-bokser Mike Tyson wou met hem op de foto. “Hij is een fervent duivenmelker”, vertelt Lemmens. “We ontmoetten mekaar op een duivenmeeting in Las Vegas en hij vroeg om een foto met hem. Intussen heeft hij ook een duif van mij gekocht.”

Automatische reiniging
De nieuwe duiventil is het neusje van de zalm. “Dagelijks worden de hokken automatisch gereinigd en er hangen infraroodlampen die het herstel na een lange race bevorderen”, legt hij uit. “De 30 beste kweekexemplaren worden per koppeltje afgezonderd van de andere duiven om vermenging te voorkomen. Ze beschikken zelfs over een eigen badje, wat de impact op de kwaliteit van de eieren ten goede komt.”

De duivenranch wordt zaterdag officieel geopend en daarvoor worden meer dan 700 gasten verwacht. Een aantal komt speciaal overgevlogen vanuit de Verenigde Staten.