Lego-blokjes bestel je voortaan bij Kühne+Nagel in Geel

Zeker met de feestdagen is een doos Lego-blokjes nog altijd ontzettend populair bij de kinderen. Ondanks de i-pads en de andere elektronische gadgets. De Deense speelgoedproducent heeft zijn internationaal e-commerce platform onlangs opgezet bij het transportbedrijf Kühne+Nagel in Geel.

Lego bestel je effectief steeds meer via het internet. Je krijgt op de website van Lego een vlot overzicht aangeboden van de onderscheiden reeksen blokjes en je bestelling staat doorgaans binnen de 48 uur aan je deur.

Branch manager Gerry Bosmans is er best trots op dat Lego zijn site in Geel aangezocht heeft om het e-commerce platform in zijn opslagplaatsen op te zetten. “Het is er de Denen om te doen de levertijden in te korten. Ook voor bestellingen naar zegmaar Nieuw-Zeeland of Australië. Dat is onze opdracht. Vandaar onze ambitie om een order dat om half zeven nog binnenloopt al om acht uur het huis uit te krijgen. Ook die individuele doos van zegmaar 30 euro. Wij hebben in dit opzicht grote voorraden opgeslagen.”

K&N zorgt voor de eigenlijke warehouse activiteiten. De bestelling wordt naderhand doorgegeven aan door Lego gecontracteerde transporteurs. “Een mooie aanvulling op onze bestaande activiteiten”, zegt Bosmans. “Het is effectief crisis en wanneer het bij onze klanten minder goed gaat voelen wij dat uiteraard ook. Met Lego hebben wij alvast voor meer business op onze site kunnen zorgen.”

Op de site van Geel werken zo’n 250 man. Ook op de site van Eindhout zijn nog eens 200 man aan de slag. Tijdens de piekmomenten met de feestdagen zullen tot 45 man de bestellingen van Lego verwerken. In de loop van het jaar zullen dat er zo’n 12 zijn.