Leerlingen hotelschool koken voor Carrefour-klanten

IMG_4684Een opmerkelijke samenwerking tussen onderwijs en privé in Turnhout. De leerlingen van Hotelschool Turnhout geven sinds vandaag voortaan elke donderdag kookdemonstraties in de plaatselijke Hypermarkt Carrefour. “Zo brengen ze hun schoolkennis in de praktijk”, zegt Fredie Hogenhout, coördinator Hotelschool Turnhout.

“De vraag om dit te doen, kwam van Carrefour zelf”, aldus Hogenhout. “Sinds eind vorig jaar beschikken ze over een demokeuken die de mogelijkheid biedt om showcookings te organiseren. De mensen van onze avondschool doen dat, naast een aantal privé-organisaties en sinds vandaag ook onze leerlingen van de hotelschool.”

Uniek voor België
Bij het project zijn de leerlingen van het vijfde en zesde jaar betrokken, een 30-tal in totaal. Ze zullen in een beurtsysteem per twee bij Carrefour gaan koken op donderdag tussen 10 en 18 uur. “De leerlingen doen in de winkel productkennis op en geven kookdemonstraties met seizoensgebonden en regionale producten. De samenwerking is uniek in België”, weet Fredie Hogenhout.

Op de eerste dag werd een voorgerecht met rode poon en een hoofdgerecht met Mechelse koekoek bereid, gerechten waarmee een leerling onlangs een gouden medaille behaalde op een nationale wedstrijd.