Leen Beke, voormalig schepen en zaakvoerder van een Crelan-bankkantoor in Geel, is de nieuwe commercieel manager bij Renopact in Herentals. Het bedrijf specialiseert zich in renovaties en verbouwingen in houtskelet. Leen Beke ging er begin deze maand aan de slag en stuurt het commerciële team aan.

Beke runde van 2008 tot 2016 het Crelan-kantoor aan de Dr. Van de Perrestraat in Geel. Daarnaast was ze van januari 2013 tot november 2016 eerste schepen bij de stad Geel, onder meer bevoegd voor openbare werken. De combinatie
van beide activiteiten werd moeilijk waardoor ze zowel haar bankkantoor verkocht als haar schepenambt neerlegde. Het voorbije anderhalf jaar was ze adviseur stedenbouwkundige vergunning bij United Experts in Beringen.

Aan bekendheid werken
Nu verlegt ze haar werkterrein opnieuw naar de Kempen. “Renopact is een jong bedrijf dat een 2-tal jaar geleden is opgericht”, doet ze het verhaal. “Tot dusver werkte het vrij low profile, maar nu willen we aan onze bekendheid werken. Recent werden 2 verkopers aangeworven, plus ikzelf als commercieel manager. Mijn job bestaat erin de verkoo
p te organiseren en de koppeling te maken met de planning.”

De zaakvoerders van Renopact zijn Koen Martens en Gert Mertens. Het bedrijf is actief in de provincies Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen met sporadisch stappen daarbuiten. Wegens de sterke groei is Renopact trouwens op zoek naar schrijnwerkers en andere bouwgerelateerde specialisten.

“Sinds vorig jaar merken we een sterke interesse in onze activiteiten. We specialiseren ons in uitbreidingen, een extra verdieping op een bungalowwoning, een thuiskantoor bij een bestaande woning, poolhouses, enz. Allemaal in houtskelet omwille van de energie-efficiëntie en snelheid van bouwen. Het bedrijf richt zich voornamelijk naar particulieren”, aldus nog Leen Beke.