TurnhoutDe toeleverancier voor bouw en industrie Lecot-Raedschelders houdt vandaag de officiële opening van zijn 43ste vestiging in België. Die bevindt zich aan de Steenweg op Gierle in Turnhout, in het nieuwe bedrijvencentrum op de site van Garage Kenis.

“Officieus draaien we al een aantal weken proef”, vertelt vestigingscoördinator Bavo Vanhalst van Lecot-Raedschelders. “Voor de officiële opening hebben we onze klanten en andere geïnteresseerden uitgenodigd voor een kennismaking. Er zal ook een 15-tal leveranciers, vooral machinefabrikanten, aanwezig zijn om demonstraties te geven.”

Blinde vlek
“Ons streefdoel is om onze klanten in een straal van 15 tot maximum 25 km te bedienen”, gaat Vanhalst verder. “We hebben al vestigingen in Herentals en Mol, maar Turnhout was nog een blinde vlek. We vonden er een mooie nieuwbouw die gunstig is gelegen, vlakbij de op- en afrit van de snelweg.” De vestigingsleider komt van elders binnen het bedrijf, voor de toonbankverkoop werd voorlopig 1 nieuwe medewerker aangetrokken.

In alle vestigingen en de 2 hoofdkantoren in Heule en Maaseik werken in totaal zo’n 500 mensen. Op beide plaatsen beschikt Lecot-Raedschelders ook over een distributiecentrum.

Tegelijk met de officiële opening stelt Garage Kenis in de aanpalende hal bedrijfsvoertuigen voor ter gelegenheid van de start van de PRO+-afdeling. “Als PRO+ specialist bieden wij een gamma en dienstverlening volledig afgestemd op professionele klanten”, legt Hendrik Op de Beeck van Garage Kenis uit.