Le nouveau RTV est arrivé

Erica Priem, Joris Brys, Els Van Hove en Erika Van Tielen presenteren vanaf 1 maart het RTV-nieuws.

Erica Priem, Joris Brys, Els Van Hove en Erika Van Tielen presenteren vanaf 1 maart het RTV-nieuws.

RTV, de regionale tv-zender voor Kempen en Mechelen, gooit drastisch het roer om. Vanaf 1 maart wordt het avondnieuws uitgezonden vanuit een nieuw decor en er komen twee nieuwe nieuwsankers. Erika Van Tielen (ex-VRT) is er één van. Op weekdagen ’s namiddags wordt onder de naam Studio Plus een talkshow uitgezonden en Living Plus vervangt het weekendprogramma Trendiez.

De ommezwaai komt er om de dalende kijkcijfers te doen keren. “RTV is een sterk merk en wordt in beide zendgebieden gewaardeerd als ‘onze regionale televisie’, maar de kijkcijfers vertoonden een zekere achteruitgang”, zegt algemeen directeur Jan Peeters. Uit een kwalitatief onderzoek bleek dan weer dat de zender een degelijk en betrouwbaar maar tegelijk ook een eerder grijs imago heeft. Jongeren misten dynamiek en durf. Bovendien vonden de kijkers het zendschema verwarrend.

Taskforce
Op basis van de resultaten werd een taskforce opgericht met naast algemeen directeur Jan Peeters productieleider Farid Khetouta, brandingspecialist Wim Destrijker en journalist Bart Timperman. Zijn stelden vandaag hun plannen voor.

Vanaf 1 maart wordt RTV nadrukkelijk geprofileerd als nieuwsbron. Zowel de inhoud als de vorm worden aangepakt, met een nieuw decor en presentatiestijl. Bij de nieuwsankers blijven Els Van Hove en Erica Priem op post. Versterking komt er van nieuwsankers Erika Van Tielen en Joris Brys uit Turnhout. Op RTV zal enkel nog nieuws, sport en duiding te bekijken zijn.

Alle andere programma’s komen vanaf 1 maart onder de vlag van TV Plus. Daaronder valt het namiddagprogramma Studio Plus, gepresenteerd door Amaryllis Temmerman en nieuwkomer Stefan Ackermans. Living Plus wordt uitgezonden in de weekendlus en gepresenteerd door Maarten Cox.