De voorbije week berichtten we uitgebreid over het wel en wee in Geels garagistenland: over Garage Lavrijsen die zijn Peugeot-concessie stopzette en een nieuw parcours bewandelt. En over Citroën Verellen dat naast de opening van een DS-showroom de concessie van Peugeot overneemt. In dat verband laat Lavrijsen Herentals weten dat ze hun Peugeot-concessie wel degelijk verder zetten.

“Er is verwarring ontstaan”, zegt Ivan Van Gorp, zaakvoerder van Lavrijsen Herentals. “Mensen contacteren ons met de vraag hoe het nu precies zit. Het antwoord is duidelijk: wij gaan verder met onze Peugeot-concessie.”

Zoon en dochter
“Het ging als volgt”, legt Van Gorp uit. “Vader Lavrijsen wou voor zijn kinderen Jules en Annemie allebei een garage. Jules nam Geel over en Annemie werd eigenaar van een Peugeot-concessie in Herentals en is dat nog altijd. Toen er vorig jaar sprake was van het stopzetten van de Peugeot-concessie, hebben wij beslist om die verder te zetten en Jules om die te stoppen.”

De constructeurs leggen de concessies almaar striktere eisen op. Voor Geel was dat het sein om eruit te stappen. “Of je doet mee, of je doet dat niet”, zegt Ivan Van Gorp. “Wij hebben op vraag van Peugeot onze showroom laten herschilderen in de nieuwe kleuren en zullen de komende 2 jaar onze wachtzaal vernieuwen en de vloer vervangen.”

Bij Peugeot Lavrijsen aan Hemeldonk in Herentals werken 15 mensen.