Largo Dox wordt Miraneau

miraneauHorecaondernemer Peter Segers maakte van 2004 tot 2008 furore met zijn brasserie Largo Dox aan het kanaal in Turnhout. Hij verkocht ze en enkele jaren later ging de zaak failliet. Anno 2016 komt Segers weer boven water met een nieuw project op dezelfde locatie. “We stripten het hele interieur zodat niets nog aan de vroegere Largo Dox herinnert, want die naam is verbrand”, aldus Segers. De nieuwe zaak krijgt de naam Miraneau en gaat zaterdag 20 februari open.

“We nemen het heft terug in eigen handen”, vertelt Peter Segers. Hij zal de zaak runnen met zijn zoon Dominique, die de dagelijkse leiding krijgt, en Rob Vanstee, die werd aangetrokken als manager en een uitgebreide internationale horeca-ervaring kan voorleggen. “Wij zijn ondernemers, Rob weet hoe je de perfecte gin-tonic moet maken”, legt Segers uit.

Ploeg voltallig
Op de benedenverdieping komt een brasserie met 96 stoelen. Op de bovenverdieping beland je in de bar, waar in de avonduren een dj speelt. “Klanten hoeven na hun eten niet weg te gaan maar kunnen naar boven om hun avond verder te zetten”, legt Segers uit. “Beneden serveren we de klassieke brasseriegerechten maar op een leuke manier gebracht. Twee van onze vroegere koks zijn teruggekomen. Intussen is onze keuken- en zaalploeg zo goed als voltallig.”

De bar is open op vrijdag- en zaterdagavond, de brasserie dagelijks vanaf 11 uur behalve op dinsdag.