Langetermijncontract met chemiebedrijf BASF Antwerpen

De industriële Wasserij Van Ende & Roxy heeft met het chemiebedrijf BASF Antwerpen een contract getekend van drie jaar voor het wassen van de bedrijfskledij. “Dit is voor ons een geweldige opsteker”, zegt gedelegeerd bestuurder Jo Van Ende. “Wij versterken daarmee onze positie in de top-vijf van de sector.”

Wasserij Van Ende & Roxy uit Herentals groeit sterk door. Het bedrijf dat in 1952 opgestart werd als De Zwaan door de familie Van Ende heeft zich al vele jaren toegespitst op het onderhoud en het wassen van bedrijfskledij. Roxy is de naam van een wasserij uit Geel die in 1985 overgenomen werd. De oriëntatie naar bedrijfskledij heeft de onderneming al die jaren groot gemaakt. Wasserij Van Ende & Roxy verwerkt vandaag tot 1500 kilo wasgoed per uur.

Het contract met BASF Antwerpen legt een bodem onder het uitbreidingsproject dat de Herentalse firma uitgetekend heeft. “We bouwen vandaag 1400 vierkante meter bijkomende bedrijfsruimte”, zegt Jo Van Ende. “Een investering van liefst 1 miljoen euro.” Een versterkte toekomstgarantie ook voor de 65 personeelsleden die elke dag de cijfers van de onderneming waar maken.

BASF is niet het eerste grote bedrijf dat Wasserij Van Ende en Roxy binnenhaalt. De firma is ook al klant aan huis bij oa. Bayer, Esso, Exxon, Heinz, Mondelez enz. “BASF is wel huge. In die zin dat er op het bedrijf 95 drop-outs geïnstalleerd zijn waar de chemie-arbeiders hun vuile kledij of onderhoudslinnen kunnen deponeren. Wij doen BASF drie keer per week aan met onze vrachtwagen. Die mannen verbruiken nogal wat handdoeken!”

Jo Van Ende runt de firma samen met zijn broer Carl. De installaties zelf worden geleid door Raf Eyckmans. Wasserij Van Ende & Roxy realiseerde in 2011 een omzet van 3,5 miljoen euro.