Landmax levert Geel zijn eerste speelbos

speelbos landmaxHet Herentalse adviesbureau voor bos- en natuurbeheer Landmax heeft in opdracht van de stad Geel het ontwerp en de realisatie volbracht van een groot speelbos op het voormalige militair domein Kievermont aan de Retieseweg.

Landmax stond zowel in voor het inrichtings- en uitvoeringsplan als voor het bestek en de uitvoering van de werkzaamheden. “De opdracht was het vinden van een evenwichtige balans tussen ecologische, recreatieve, educatieve en maatschappelijke functies wat moet leiden tot een hoge belevingswaarde en een aantrekkelijk gevarieerd inrichtingsplan voor de 6,5 ha die het speelbos zal tellen”, aldus het bedrijf.

Recyclagemateriaal
Landmax maakte bij de uitwerking van zijn visie gebruik van bestaande structuren en omgevingselementen om speelervaring in het bos te creëren. In de constructie van de verschillende speelelementen, omwallingen, structuren die zijn voorzien, werd maximaal gebruik gemaakt van het materiaal dat vrijkomt bij de inrichtingswerken. Basis– en steunconstructies werden steeds in duurzaam en gecertificeerd hout uitgevoerd. Zo zijn grote bomen met lage vertakkingen ideaal om te functioneren als speelboom, heuvels als uitkijk- of schuilplaats en grachten als diepe loopgraven om over te springen. De kinderen kunnen en mogen vooral op hun eigen manier en op hun eigen houtje een kamp bouwen met al het verzamelde en gerecycleerde materiaal dat ze in het speelbos terugvinden.

De officiële opening vindt plaats op 18 oktober.