Landbeheer uit Herentals heeft een jaar van verandering achter de rug. Op een half jaar steeg het aantal medewerkers van 4 naar 15 en eind dit jaar willen ze afklokken op 25 werknemers, samen met een verdubbeling van de omzet. Sinds 1 januari is Joris Bockx mede-eigenaar van het bedrijf, samen met oprichter Bert Boonen. En die heeft duidelijk ambitie.

In het verleden spitsten de werkzaamheden zich vooral toe op beheerswerken in natuur- en bosgebieden. Deze activiteiten blijven bestaan maar worden uitgebreid met het onderhoud en de aanleg van het openbaar domein, natuurgebieden en bossen. “Door een uitgebreid netwerk en ervaring kan ook de aanleg en het onderhoud van industrie en KMO vanaf nu worden aangeboden”, zegt Joris Bockx. Een voorbeeld daarvan is een huidige werf in Antwerpen die tegelijk een mooie referentie vormt. “Momenteel zijn we bezig met het aanplanten van helmgrassen op de groenzones rond het nieuwe Deurganckdok in Antwerpen, een oppervlakte van 4,5 hectare”, aldus de mede-eigenaar.

Landbeheer is actief in de provincies Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en Luik. In de toekomst wil het bedrijf, dat aan de Welvaartstraat in Herentals is gevestigd, zich op deze regio blijven concentreren.