Laeta Mensa ziet kwaliteitsstreven beloond met certificaat

Vlnr: Rick, Sarah en Dominique Fonteyn.

Vlnr: Rick, Sarah en Dominique Fonteyn.

Cateringbedrijf Laeta Mensa uit Geel heeft zopas het ISO 22000-certificaat behaald. Het kwaliteits- en voedselveiligheidslabel geeft het bedrijf toegang tot meer openbare aanbestedingen en geeft bijkomend vertrouwen aan de klanten. “Tot dusver grepen we wel eens net naast een aanbesteding omdat we dit certificaat niet hadden”, legt CIO Dominique Fonteyn uit.

Laeta Mensa levert maaltijden in kloosters, scholen, bedrijven, internaten, rusthuizen en andere organisaties. Tegelijk verzorgt het de huis-aan-huisbedeling van warme maaltijden in opdracht van OCMW’s. Het hoofdkantoor bevindt zich in Officenter in Geel. Verspreid over Vlaanderen is er een 20-tal keukens, vooral bij de instellingen waar wordt geleverd. “Het merendeel van onze omzet realiseren we in de Kempen, maar we zijn ook actief tot in West-Vlaanderen en Brussel”, zegt Dominique Fonteyn.

Betere structuur
Voor het behalen van het ISO 22000-certificaat doorliep de onderneming een hele procedure. “We hebben in eerste instantie een kwaliteitshandboek opgesteld en procedures vastgelegd. Dat nam zo’n half jaar in beslag. Vervolgens zijn we onze mensen gaan opleiden om volgens die procedures te werken. Tegelijk hebben we 2 interne auditors opgeleid die bevoegd zijn om onze verschillende keukens controleren. De hele procedure leidde ook tot een betere structuur binnen ons bedrijf.”

Er werkt een 40-tal mensen bij Laeta Mensa.