Laborex wint LON-award VOKA Kempen Zuid

F_Prijs Ondernemen 2013 - Laborex 1Laborex uit Olen is door het bestuur van VOKA Kempen Zuid verkozen tot winnaar van de LON-award VOKA Kempen Zuid. “De prijs komt voor ons een beetje als een verrassing”, zeggen zaakvoerders Luc en Wim Kuysters . “Toch zijn we als bedrijf actief in een echte niche-markt zeer fier in aanmerking te komen voor de Prijs Ondernemen.”

Voor VOKA Kempen Zuid (regio Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout, Olen en Westerlo) koos de professionele jury Laborex uit Olen als winnaar uit de shortlist samengesteld door het bestuur van VOKA Kempen Zuid. “Laborex is een specialist in het aanbieden van efficiënte en milieuvriendelijke totaaloplossingen voor de industriële reiniging, ontvetting en oppervlaktebehandeling”, zegt voorzitter van VOKA Kempen Zuid Edward Vleminckx. “De roots van het bedrijf liggen in Hoboken, maar het is sinds de verhuis naar Olen in 2000 dat het bedrijf stevig is beginnen groeien. Intussen werken er een vijftigtal mensen en is Laborex uitgegroeid van een handelaar in machines tot een fabrikant van oplossingen op maat.”

Laborex dingt vrijdag 14 juni als voorlaatste kandidaat mee naar de Prijs Ondernemen 2013 van VOKA Kempen. Het bedrijf is intussen ook helemaal geïntegreerd in de Kempen. “Het overgrote deel van de werknemers is afkomstig van de streek en die mensen – vaak hogere technische profielen – vinden uitdagend werk bij het bedrijf”, weet Vleminckx. “Laborex investeert dan ook enorm in zijn mensen en is terecht trots op zijn competentie management programma. Investeringen die zeker nodig zijn als het bedrijf de ambitie om de omzet te verdubbelen wil waarmaken. Opnieuw een mooie kandidaat dus voor de Prijs Ondernemen.”