Label voor slagerij uit Vosselaar

Galantine HIBSlagerij Galantine uit Vosselaar kreeg het HIB-label van Unizo. HIB staat voor Handmade in Belgium en erkent makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten.

De ouders van Steven Balemans hadden een varkenshandel aan het slachthuis in Antwerpen, vandaar de interesse voor de stiel. Steven is dan ook heel trots om als 3de generatie in de familie te mogen verder bouwen aan een rijke traditie.

Steven en Sigrid Balemans startten in 1993 hun eigen zaak in Vosselaar. Vanuit de groothandel hebben ze een goede achtergrond en veel goede contacten in de sector. Galantine is vooral een team. Samen met het personeel en 2 schatten van kinderen willen ze de klanten steeds het beste bieden. En blijven verrassen. 20 jaar geleden was Galantine vooral een klassieke beenhouwerij. Ondertussen is de zaak geëvolueerd tot een eersteklas ambachtelijke slagerij-traiteur, met oog voor innovatieve ideeën.

Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenciteitsgarantie. En die vinden ze bij ambachtelijke ondernemers via het HIB-label. Het is voor consumenten vaak niet gemakkelijk om de ambachtelijke ondernemers en hun producten te onderscheiden van de industriële. Anderzijds is het voor deze ondernemers niet makkelijk op te boksen tegen de concurrentie van onder meer industriële producten. Daarom lanceerde UNIZO het label Handmade In Belgium (kortweg HIB). Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Het is een jury van ondernemers en experten die dit label toekent.