De gemeente Laakdal organiseert een opvallende wedstrijd naar startende ondernemers. De winnaar mag een jaar lang gratis gebruik maken van het voormalige gemeentehuis van deelgemeente Eindhout om zijn of haar zaak uit te baten.

Gerda Broeckx, schepen van Lokale Economie: “We willen starters helpen om de levensvatbaarheid van hun project te testen zonder hiervoor grote financiële risico’s te lopen. We zijn ervan overtuigd dat er heel wat creatief ondernemend talent rondloopt. Een jaar lang gratis onderdak voor je handelszaak geeft een startende ondernemer extra ademruimte. Bovendien worden de mogelijkheden van het voormalig gemeentehuis, dat al een tijdje te koop staat, met dit initiatief in de kijker gezet voor potentiële kopers.”

Innovatief idee
Iedereen die minder dan 2 jaar geleden is gestart met een zelfstandige activiteit in hoofdberoep of plannen heeft om te starten met een eigen zaak en een creatief, innovatief idee heeft, komt in aanmerking. Allerlei initiatieven waarbij er een rechtstreeks contact is tussen de ondernemer en het publiek, zijn toegelaten: van creatief atelier tot horecazaak en winkel. Een professionele jury kiest uit de projectvoorstellen de winnaar.

Kandidaten kunnen zich vanaf begin augustus en tot 13 oktober inschrijven via de site van de gemeente. In september volgt nog een infomoment. Op 27 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt en die krijgt van 4 december 2017 t.e.m. 3 december 2018 gratis de beschikking over het markante gebouw.