Vanmorgen is het startschot gegeven voor de realisatie van een nieuwe fase op de bedrijvenzone La Corbeille in Westmeerbeek, de 3de intussen in 3 jaar. De oplevering is gepland voor april 2018.

“Op basis van de vraag naar bedrijfsruimtes hebben we stap voor stap plannen opgemaakt voor de verschillenden ontwikkelingszones op het terrein”, zegt Johan Van Loo, zaakvoerder van projectontwikkelaar Tervia’s.

De nieuwbouwblok uit fase 3 is ca. 5.600m² groot waarbij zowel KMO-units op het gelijkvloers als op de verdieping worden gebouwd. Op het gelijkvloers komen 27 KMO-units waarvan er al 22 zijn verkocht. Op het verdiepingsniveau is er ruimte voor bijkomende mogelijkheden die nog een concrete invulling moeten krijgen. “Naast de huisvesting van bedrijven spelen we voor het verdiepingsniveau met verschillende plannen zoals bijvoorbeeld een personal trainingscenter, archiefruimte, dienstencentrum, enz.”, aldus Johan Van Loo.

50 bedrijven actief
Momenteel zijn op La Corbeille 50 bedrijven actief. In de loop van 2018 zal dit groeien naar 80 tot 100. Het gaat allemaal om bedrijven uit Hulshout en omgeving. In een latere fase wordt ook nog een retailzone gerealiseerd vooraan op het bedrijventerrein, dat genoemd is naar de vroegere conservenfabriek die er was gevestigd.