La Buena Vida zet record neer in wijngids

la buena vidaWijnhandel La Buena Vida uit Mol, gespecialiseerd in Spaanse wijnen, vindt een recordaantal van zijn wijnen terug in de gids ‘De 300 beste wijnen onder de 10 euro’ van wijnkenner Frank Van der Auwera. 8 van de 10 ingestuurde wijnen kregen er een plaatsje in. 5 ontvingen zelfs een ‘oscar’ voor een plaats in de top-10 van hun categorie.

“Ook de vorige jaren scoorden we al goed met telkens 5 of 6 flessen die de gids haalden”, vertelt Wim Vanleuven van La Buena Vida. “8 wijnen gebeurde nog nooit. Ze zijn netjes verspreid over wit (3), rood (3) en bubbels (2). En dan moet je weten dat je maximum 10 flessen mag insturen. Meer zelfs: al onze wijnen onder de 10 euro hebben al wel eens in de gids gestaan. Het zijn er een 50-tal.”

Commercieel interessant
“Voor onszelf betekent die vermelding niet zo heel veel, want wij weten dat we goede wijnen hebben. Maar de consument is daar toch wel gevoelig voor. We stuurden gisteren een mailing uit waarbij we het pakket met de wijnen en het boek van Van der Auwera te koop aanboden en op 1 dag kregen we daar al 50 bestelling op binnen. Ook in het verleden merkten we dat de Belgische consument zich graag laat leiden door dergelijke bekroningen. Wanneer wij zeggen dat we goede wijnen hebben, dan zijn we ‘commerçanten’. Als dat van anderen komt, wordt dat blijkbaar wel geloofd”, glimlacht Vanleuven, die de wijnzaak leidt met Johan Sterckx.

Niet alleen in België maar ook internationaal scoren de wijnen van La Buena Vida sterk. “Een 100-tal van onze wijnen krijgt op internationale ratingsites 90 of meer op 100”, aldus nog Wim Vanleuven. De importeur en distributeur heeft in totaal een 400-tal referenties in het assortiment.