De specialist in Spaanse wijnen La Buena Vida uit Mol heeft de exclusieve distributie voor België verkregen van de nieuwe aperitief Bonanto. Die is samengesteld door de beste sommelier van Spanje en 2 mixologistas van wereldniveau. Manuel Wouters van de bekende cocktailbar Sips is al fan.

“De 3 mannen die hierachter zitten, zijn niet de minste”, zegt Johan Sterckx van La Buena Vida. “1 van hen is Marc Alvarez, die sinds jaren een topfunctie bekleedt in de groep van El Bulli. 3 jaar geleden brachten ze de hun gin Ginraw op de markt, die we toen ook in onze gamma opnamen. Nu kregen we dezelfde vraag voor hun Bonanto.”

Het 3-tal heeft 3 jaar gewerkt aan het product, zowel inhoudelijk als naar uitstraling. Ze gingen op zoek naar een kwalitatief aperitief en kwamen terecht bij een op wijn gebaseerd aperitief waaraan een destillaat van kersen is toegevoegd. Het kan tijdens de dag on the rocks worden gedronken, met cava als vervanger voor Aperol Spritz, met tonic of soda op de manier waarop Campari wordt geserveerd. “Voor het product ontwikkelden ze een speciale fles waarvan het ontwerp is gepatenteerd”, weet Johan Sterckx.

De producent kwamen vorige week persoonlijk naar Mol om de drank voor te stellen. “1 fles bleef hier en ik liet een aantal mensen al wat proeven. Onder meer Manuel Wouters van Sips. Hij is een grote fan van beide mixologistas en vindt de Bonanto een kwalitatieve meerwaarde in de wereld van de cocktails en aperitieven.”

De nieuwe aperitiefdrank wordt later deze maand voorgesteld tijdens de degustatiedagen bij La Buena Vida. Wereldwijd wordt die dan in zo’n 15 landen tegelijk gelanceerd.