La Buena Vida haalt topgin uit Barcelona in huis

ginrawAls je dacht dat je alles van gin al had gezien en geproefd, dan komt La Buena Vida uit Mol met een exclusiviteit uit Barcelona. De importeur van Spaanse wijnen heeft sinds vorige week de GINRAW in het gamma. “Als enige gin ter wereld worden de ‘botanicals’ op lage temperaturen gedistilleerd”, legt Wim Vanleuven van La Buena Vida uit. “Onze eerste levering is al zo goed als uitverkocht.”

La Buena Vida profileert zich dé Belgische referentie op het vlak van Spaanse wijnen. Momenteel heeft het zo’n 400 flessen in het assortiment van wijnregio’s over heel Spanje. Intussen zijn daar topbrandy’s van Ximénez-Spinola bijgekomen, zo ook orujo, de Spaanse grappa. En nu dus een gin.

“Ons zusterbedrijf La Buena Tierra is verdeler voor de Benelux van toestellen die vanuit dezelfde makers komen”, vertelt Wim Vanleuven. “Die wilden bewust niet in de wereld van de spirits terechtkomen en wij pasten in het profiel voor de distributie dat zij voor ogen hadden.” 50% van de LBV-omzet wordt gerealiseerd in de horeca, 20% via de groothandel en 30% particulier.

Betere kwaliteit
Gin wordt in twee keer gedistilleerd met jeneverbessen en daarna worden de ‘botanicals’ gedistilleerd  die smaak en aroma geven. “In principe gebeuren beide distillaties bij temperaturen van meer dan 80°, maar bij de GINRAW gebeurt de tweede aan 25° in de rotaval, waardoor die een betere kwaliteit krijgt”, aldus medezaakvoerder Vanleuven.

Voor de lancering liet La Buena Vida 300 flessen overkomen en die zijn na een week bijna allemaal de deur uit. “Onder andere Manu Wouters van Sips heeft al besteld en hij is toch een autoriteit op gingebied.” Binnenkort komt een tweede levering toe.

De nieuwe gin en de rest van het assortiment zijn komend weekend te proeven tijdens de Lentedegustatie bij La Buena Vida.