Wijnmakers Fernando Garcia (vooraan) en Daniel Landi.

Wijnmakers Fernando Garcia (vooraan) en Daniel Landi.

Wijnhandel La Buena Vida uit Mol organiseert geregeld degustaties voor zijn professionele en particuliere klanten, maar die van het komende weekend verdient bijzondere aandacht. Dan tekenen zowel het wijnhuis Vega Sicilia, het meest prestigieuze van Spanje, als Daniel Landi, Spanjes meest revolutionaire jonge wijnmaker, present. “We brengen zowel een gevestigde waarde als een nieuwe naam en daar zijn we fier op”, zegt Wim Vanleuven, die samen met Johan Sterckx het bedrijf leidt.

La Buena Vida profileert zich als dé referentie in België voor wijnen uit Spanje. Zowel De Standaard als GaultMillau bedachten het Molse bedrijf in het verleden met de titel van beste Belgische wijnhandel. Momenteel verdeelt de importeur flessen van 65 wijnhuizen op de Belgische markt. Door de jaren heen heeft La Buena Vida een sterke band opgebouwd met de producenten, wat maakt dat vertegenwoordigers van belangrijke huizen zich de moeite getroosten om aanwezig te zijn op hun degustaties.

Meest spannende wijnmakers
“Wijnhuis Vega Sicilia zet al zijn wijnen op de proeftafel, wat toch wel uitzonderlijk is”, vertelt Vanleuven. “En verder zijn we zeer blij met de komst van Daniel Landi van Comando G, gelegen in de Sierra de Gredos (rond Madrid). In een onlangs gehouden blinddegustatie van de beste grenache ter wereld belandden zijn wijnen op de plaatsen 1, 2 en 3. Vorige week verscheen al een hele publicatie in Robert Parker’s Wine Advocate waarin Comando G en Daniel Landi als dé meest spannende wijnmakers van Spanje worden genoemd. Al zijn wijnen scoorden tussen 91 en 98/100 en zijn daarmee Spanjes best scorende wijnen van het moment.”

De lentedegustatie vindt plaats van 19 tot 21 maart bij La Buena Vida in Mol. Bij het bedrijf werken 11 mensen. “We profiteren van de stijgende belangstelling voor Spaanse wijnen, zowel bij professionals als particulieren”, aldus nog Wim Vanleuven. Het aandeel particulier en professioneel in de omzet verhoudt zich 50/50.