KVV Vosselaar brengt voetbalsupporters naar lokale horeca

KVV VosselaarVierde klasse voetbalclub Vosselaar heeft een bijzondere formule uitgedacht om relaties en supporters samen te brengen en tegelijk kennis te laten maken met de lokale restaurants en brasserieën. Voorafgaand aan thuiswedstrijden organiseren ze een wedstrijddiner in telkens een andere horecazaak. Daaraan koppelen ze een toegangsticket voor de match en gratis drankjes tijdens de rust.

“Vroeger hadden we een samenwerking met een lokale zaak”, vertelt voorzitter Geert Van Stappen. “We waren van oordeel dat we de formule nieuw leven in moesten blazen. Zo zijn we op het idee te komen om samen te werken met verschillende horecazaken in onze gemeente. We hebben aan allemaal de vraag gesteld en vier van hen reageerden positief.” Het initiatief kreeg de naam ‘footlunches’.

Betaalbaar
Voor de eerste wedstrijd tegen Sint-Lenaarts op 6 september is het gezelschap te gast in gelegenheidsrestaurant 3-Sens, een maand later in brasserie Het Park en nog later in De Cirrek en Roosekes Breem. “Met de footlunches richten we ons tot ondernemers en sponsors, maar ook tot supporters. De prijs voor een 3-gangenmenu incl. wijnen en water, een toegangsticket en drankjes tijdens de rust in de bestuurskamer bedraagt voor de eerste wedstrijd 55 euro. Wat zeker niet veel is. We kunnen dan zeventig mensen een plaats geven en verwachten bij dat aantal uit te komen”, aldus Van Stappen.

KVV Vosselaar is dit seizoen ingedeeld in een reeks met heel wat ploegen uit de regio: Sint-Lenaarts, Zwarte Leeuw, Nijlen, Turnhout, enz. De voorzitter ook aanhang van de tegenstrever op de footlunches. “Ze worden alleszins uitgenodigd”, besluit hij.

Hier vind je het programma.