Kuehne + Nagel Group lanceert e-commerceoplossing voor luchtvracht

KN ecommerceapplicatie.jpgKN FreightNet is de nieuwe geïntegreerde webapplicatie van Kuehne + Nagel voor prijsopgaven, boekingen en trackingdiensten. Met de lancering van de applicatie speelt Kuehne + Nagel in op de groeiende trend om e-commerceoplossingen te gebruiken in de sector.

Tot nog toe gebeurden prijsopgaven en boekingen in de luchtvrachtsector vooral telefonisch of via  e-mail. Dankzij KN FreightNet kunnen klanten van Kuehne + Nagel prijsopgaven voor export- en importzendingen nu ook online aanvragen. Bovendien kunnen ze met de applicatie in enkele muiskliks ook direct bestellingen plaatsen.

De prijsopgaven zijn gebaseerd op enkele verzendingsgegevens, zoals plaats van verzending, eindbestemming, gewicht en volume. Klanten ontvangen een duidelijk gestructureerd overzicht van de totale kosten, met inbegrip van brandstof- en veiligheidskosten voor de luchtvrachtproducten KN Express, KN Expert en KN Extend van Kuehne + Nagel, evenals de geschatte transittijden. Vervolgens kunnen ze een boeking plaatsen of de offerte – die 14 dagen geldig is – bewaren.

Verzendingsgegevens kunnen ook als templates in het systeem worden opgeslagen. Zo kunnen nieuwe boekingen nog makkelijker worden geplaatst en prijsopgaven met elkaar worden vergeleken.  Verzendingen kunnen eenvoudig worden gevolgd dankzij de gebruiksvriendelijke ‘click-to-track’- functie. Met deze functie kan informatie worden opgevraagd over alle zendingen van de afgelopen 90 dagen.

Tijdens de eerste fase van het project hebben een aantal luchtvrachtklanten van Kuehne + Nagel in Frankfurt (Duitsland) en Chicago (VS) KN FreightNet met succes uitgetest. Vooral de snelheid en eenvoud van de applicatie werden erg op prijs gesteld. Dat bevestigt ook Risto Scherer, Shipping Coordinator Logistic & Safety Delegate bij MDS – Music Distribution Services GmbH: “Met KN FreightNet kunnen we makkelijk zelf prijsopgaven voor luchttransport aanvragen. Onze verzendingen boeken en volgen kan nu in slechts enkele muisklikken.”