Kuehne + Nagel heeft zijn vestiging in Geel uitgebreid naar 77.000 vierkante meter. De logistieke speler biedt daarmee bijkomende faciliteiten naar klanten in de Fast Moving Consumer Goods (FMCG) en de farmaceutisch sector en gezondheidszorg.

Kuehne + Nagel ging in 2006 in Geel van start met een vestiging van 45.000 vierkante meter. Met de huidige uitbreiding erbij is die intussen dus al flink gegroeid. “Het nieuwe gebouw is uitgerust met state-of-the-art technologie, inclusief ESFR-sprinklers en een systeem dat noodstroom levert”, deelt het bedrijf mee in een mededeling. Goederen kunnen tot 12 meter hoog worden gestapeld.

Internationale klanten
Over welke klanten van de site in Geel gebruikmaken, worden geen gegevens verstrekt. Het heet dat het bedrijf er “end-to-end oplossingen aanbiedt aan vooraanstaande internationale klanten uit verschillende industrieën”. Naast opslag, pick & pack en retourzendingen, in het bijzonder voor de FMCG-industrie, biedt het logistieke centrum een breed scala van waardeverhogende diensten.

Het nieuwe gebouw omvat een beschermde farmazone die deel uitmaakt van de Kuehne + Nagel KN PharmaChain. Dat is een wereldwijde en multimodale oplossing voor deur-tot-deur transporten met temperatuurcontrole en traceerbaarheid.

Kevin Nash, managing director van Kuehne + Nagel BeLux: “De uitbreiding van onze logistieke faciliteiten in Geel maken het mogelijk om onze contractactiviteiten in België te versterken en tegemoet te komen aan de noden van onze klanten.”

In de vestigingen van Kuehne + Nagel in Geel en Eindhout werken samen een 500-tal mensen. Of deze uitbreiding een gevolg zou hebben voor de tewerkstelling, kon de woordvoerster van het bedrijf niet zeggen.