Kuehne + Nagel breidt site in Geel uit

kuehne nagelHet Europees distributiecentrum van Kuehne + Nagel in Geel wordt in twee fases met 30 000 m² uitgebreid. Dat brengt de totale capaciteit van de site binnenkort op 75 000 m². “De site in Geel werd gebouwd in 2006”, legt Ernst Cuppens, Managing director Kuehne + Nagel België, uit. “Toen kochten we ook al voldoende terreinen om een uitbreiding mogelijk te maken.”

In een eerste fase wordt een nieuwe opslaghal van 20 000 m² gebouwd op bestaande site van 45 000 m².  In Oktober 2013 zal dat magazijn dan gebruikt worden voor de nieuwe klanten die vorig jaar zijn binnengehaald, zoals speelgoedfabrikant Lego, espresso- en koffiemachineleverancier Nespresso. Die laatste verhuisde eind vorig jaar een deel van de logistieke activiteiten van Zwitserland naar België. De site in Geel is ook het Europese centrum voor de logistieke activiteiten van printerproducent Lexmark. Hun aandeel in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika) is gegroeid, waardoor zij extra opslagcapaciteit nodig hebben.

“De timing van de tweede fase staat nog niet volledig vast en zal afhangen van de economische situatie”, zegt Cuppens. “In die fase kan 10 000 m² bijgebouwd worden, waarbij we er vooral naar streven om het ontwerp te laten voldoen aan de eisen van de farmaceutische en gezondheidszorgindustrie.”

Kuehne + Nagel telt meer dan 63.000 medewerkers op meer dan 1000 locaties in meer dan 100 landen. Het is één van ’s werelds toonaangevende logistieke bedrijven. In België heeft het bedrijf twaalf vestigingen, met een belangrijke Campus Kempen in Geel en Eindhout. In totaal werken zo’n 2.000 menen voor Kuehne + Nagel, waarvan bijna 500 in Geel en Einhout. Vorig jaar opende het bedrijf nog een extra vestiging op de industriezone Mechelen-zuid.