K&S Security uit Mol, het bedrijf van Kris Geuens en Wendy Goovaerts, viert dit jaar zijn 20ste verjaardag. Die mijlpaal ging gepaard met een grondige verbouwing en uitbreiding van de kantoren en de showroom. In één moeite werd ook de website vernieuwd. “We zijn de jongste jaren sterk gegroeid en een uitbreiding drong zich op”, zegt het koppel.

K&S Security is actief in verschillende domeinen: alarmsystemen, branddetectie, camerabewaking, toegangscontrole, slotenmakerij, gepantserde deuren, enz. “We werken zowel voor particulieren, overheid als industrie”, vertelt Wendy Goovaerts, die 3 jaar geleden mee in de zaak van haar man stapte en de administratie voor haar rekening neemt. “Voor particulieren zijn dat vooral alarmsystemen en camerabewaking. Bij bedrijven leggen we ons hoofdzakelijk toe op branddetectie, camerabewaking en toegangscontrole.”

Het bedrijf biedt zijn klanten een 24-uursservice en dat betekent dat ze vooral in de Kempen actief zijn. “Wanneer we bijvoorbeeld worden opgeroepen voor een alarm, dan moeten we snel ter plaatse kunnen zijn. Dat lukt niet wanneer onze klanten zich te ver weg bevinden.”

Zowel KMO’s als grote bedrijven zijn klant. Umicore in Olen is de grootste. Bij hen sloot K&S Security onlangs het 30ste onderhoudscontract voor branddetectie af. “We willen ons in de toekomst nog meer toespitsen op B2B. Daar ligt voor ons nog een grote markt”, zegt het koppel.

Zo snel mogelijk helpen
De groei van de voorbije jaren verklaren ze deels aan het onveiligheidsgevoel dat in het algemeen is toegenomen en de hele sector ten goede kwam. “Verder maken we het verschil met onze service en het steeds blijven zoeken naar de nieuwste technologieën. We willen klanten zo snel mogelijk verder helpen. Kris gaat als zaakvoerder ook altijd zelf ter plaatse en dat appreciëren de mensen.”

K&S Security stelt 5 mensen te werk: 1 op kantoor en 4 op de werf.