Kristof Thijssens zegt Unizo vaarwel

kristof thijssensKristof Thijssens, directeur belangenbehartiging bij Unizo Provincie Antwerpen, neemt ontslag en last een sabbatperiode in. De voormalige regiodirecteur van Unizo-Kempen zegt dringend toe te zijn aan rust om dan een nieuwe focus te zoeken voor de laatste fase van zijn carrière.

Kristof Thijssens startte 9 jaar geleden bij Unizo en begeleidde destijds de fusie tussen de afdeling Geel, Westerlo en Turnhout tot Unizo-Kempen. 2 jaar geleden was hij mee de gangmaker van de volgende structuuraanpassing richting de provinciale werking wat leidde tot Unizo Provincie Antwerpen. Hoewel Antwerpen zijn uitvalsbasis werd, bleef hij ook in de Kempen actief in een aantal streekorganen en als sociaal rechter op de Arbeidsrechtbank in Turnhout.

In beweging zetten
Hij organiseerde enkele jaren geleden het Feest van de Ondernemer voor 1.400 Kempense ondernemers en andere KMO-events en was vorig jaar nog actief in de groep ‘captains of industry’ van de Kempen. “Ik zette mee vele ondernemers in de Kempen in beweging, wat leidde tot nieuwe samenwerkingsverbanden en vaak tot innovatie”, zegt hij.

Na 9 jaar met lange weken en lange dagen last hij de komende zes maanden een sabbatperiode in. “Ik heb een aantal reizen en popconcerten gepland. Daarnaast laat ik me begeleiden om mijn focus voor de komende jaren te vinden. Eén zaak is al duidelijk: het tempo moet iets minder, de focus veel strakker. Vooral afwezig blijven bij al die dingen waar niks beweegt, zoals zovele adviescommissies waarin de aanwezigheid van Unizo standaard wordt verwacht maar wat vaak geen meerwaarde levert.”

Thijssens heeft nog een boodschap: “Zonder ondernemers geen Unizo en ook geen overheid of onderwijs. We zouden ondernemers iets dankbaarder mogen zijn. Ze toch iets hoger op de Olympische trede mogen plaatsen. Het zijn de duizenden starters in de Kempen die ons welzijn van morgen bepalen. Koester ze. Iets wat sommige lokale politici nog te vaak vergeten.”