Kris Peeters huldigt nieuwbouw ILB Interieur in

In aanwezigheid van Vlaams minister-president Peeters en burgemeester Ward Kennes zijn zaterdagavond de nieuwe bedrijfsgebouwen van ILB Interieur in Kasterlee officieel geopend. De groei van de specialist in actieve interieurinrichting op maat ligt aan de basis van de nieuwbouw. “Ik ben in 1999 begonnen in een oude schuur van mijn vader”, vertelt zaakvoerder Luc Buellens. “In 2004 is ook mijn vrouw Karin Geerts mee in de zaak gekomen. Vandaag werken wij met 21 man.” Ook het gebouw van 900 vierkante meter dat het bedrijf in 2007 kocht bleek snel te klein.

ILB Interieur heeft zich in 14 jaar tijd opgewerkt tot een bloeiende KMO met een ijzersterke reputatie die Kasterlee en de Kempen overstijgt. Dat is iets wat Vlaams minister-president Peeters charmeert. “Dit bedrijf staat vandaag dan ook sterker dan ooit”, zegt Vlaams minister-president Kris Peeters. “De creativiteit van zaakvoerder Luc Beullens, office manager Karen Geerts en designer Steven Gielen, wordt gecombineerd met het vakmanschap van de plaatsingsploegen. Dat is het soort krachtig ondernemerschap dat de Vlaamse regering wil blijven stimuleren en ondersteunen. Dat is en blijft een absolute prioriteit voor mij.”

De nieuwbouw, een investering van pakweg 2 miljoen euro, bestaat uit 2100 vierkante meter productieruimte, 600 vierkante meter kantoren en een conciërgewoning. Het biedt ook plaats aan een hoog technologische spuitmachine en de modernste houtbewerkingstechnieken.