Krijg goesting om te ondernemen

wieiseenBryoJonge, gedreven mensen die goesting hebben om te ondernemen en hun idee in de praktijk willen omzetten of die pas met een eigen zaak gestart zijn, kunnen op 29 januari bij Intracto komen kennismaken met Bryo, het ambitieuze startersproject van Voka.

Bryo is al vijf jaar een baken in startersland. Het begon in 2007 bij Voka West-Vlaanderen en drie jaar later werd het in heel Vlaanderen uitgerold. Bryo zoekt jonge mensen tussen 18 en 36 jaar die binnen de drie jaar een bedrijf willen oprichten. Via Bryo komen de jonge ondernemers in contact met collega’s uit hun regio en kunnen ze hun plannen toetsen bij ondernemers en experts.

Tijdens de infosessie bij Intracto in Olen schetst  Pieter Janssens, oprichter van deze sterk groeiende KMO, zijn inspirerende ondernemersverhaal. “Het concept  van Bryo sluit naadloos aan bij het verhaal van Intracto. Zelf zijn we ook een jonge onderneming met ambitie om te groeien. En als gastheer van deze roadshow willen we het ondernemerschap in de Kempen verder stimuleren.”

Na de getuigenis van Pieter Janssens wordt het Bryo concept geschetst en leggen de Bryo-coördinatoren uit wat dit traject voor een jonge en startende ondernemer allemaal kan betekenen. “Deelnemers worden twee jaar lang begeleid bij alle uitdagingen, problemen en beslissingen die op je weg liggen voor, tijdens en kort na de opstart of overname van je eigen zaak”, zegt Christel Hellemans, Bryo-coördinator Kempen. “We doen dat via gezamenlijke activiteiten tussen gelijkgestemden, via ervaringsuitwisseling met gevestigde ondernemers maar ook via individuele coaching.”

Ook goesting om te ondernemen? Kom dan naar de Bryo roadshow op 29 januari om 19 uur bij Intracto , Industrielaan 45 2250 Olen. Inschrijving gewenst via deze link.