Joris Bartholomeeusen van Garage Barto (links) overhandigt de sleutels van de promotiewagen aan Jef Van den Broeck.

Joris Bartholomeeusen van Garage Barto (links) overhandigt de sleutels van de promotiewagen aan Jef Van den Broeck.

Het voortbestaan van de Krawatencross in Lille is zeker nog 3 jaar verzekerd. De organisatoren van de populaire cyclocross sloten zopas met 3 belangrijke partners contracten voor 3 jaar. Met jaarlijks zo’n 15.000 bezoekers is de wedstrijd de drukst bijgewoonde zaterdagveldrit van het land. En dat wil toch wat zeggen in het veldritgekke Vlaanderen.

De Krawatencross wordt jaarlijks in februari gereden op het domein van de Lilse Bergen in Lille. “We hebben alternatieven bekeken, maar komen opnieuw uit bij onze vertrouwde locatie. De omloop is prachtig, we hebben er grote parkings en allerhande andere accommodatie”, vertelt Jef Van den Broeck, voorzitter van de organiserende De Moedige Supporters. “Met De Lilse Bergen sloten we een nieuwe overeenkomst voor 3 jaar.”

DVV Verzekeringen Trofee
Voor diezelfde periode geldt ook het nieuwe contract met sportpromotor Golazo, organisator van de DVV Verzekeringen Trofee. “Golazo heeft de voorbije jaren 4 wedstrijden opgekocht, wat maakt dat we nog met 4 zelfstandige organisatoren overblijven: Koppenberg, Ronse, Essen en wij. Voor ons betekent dit dat onze wedstrijd nog zeker 3 jaar deel blijft uitmaken van dit regelmatigheidscriterium”, aldus nog Van den Broeck.

En dan is er de overeenkomst met Opelgarage Barto, met vestigingen in Hoogstraten en Turnhout. “Zij stellen opnieuw een promotiewagen ter beschikking. Afgelopen jaar, toen we het Belgisch kampioenschap organiseerden, deden ze dat ook al en daar waren ze zeer tevreden mee. Ook met hen gingen we nu een engagement aan van 3 jaar.” Voor dat BK mocht de organisatie trouwens 26.000 toeschouwers verwelkomen.

De volgende Krawatencross vindt plaats op zaterdag 4 februari 2017. Jef Van den Broeck zelf heeft zich geëngageerd om zeker nog 3 jaar voorzitter te blijven van De Moedige Supporters.