De jaarlijkse veldrit Krawatencross in Lille stevent dit jaar opnieuw af op een uitverkochte VIP met dik 3.000 gasten, veelal genodigden vanuit Kempense bedrijven. “Vorig jaar hadden we Glacio/IJsboerke dat met 625 mensen zijn personeelsfeest hier kwam vieren. We vreesden dat we dat gat dit jaar niet konden vullen, maar niets blijkt minder waar”, zegt Jef Van den Broeck van de organiserende vzw De Moedige Supporters.

Zaterdag 10 februari staat de Krawatencross op het domein De Lilse Bergen in Lille opnieuw op de veldritkalender. De organisatie vindt een bijzondere aansluiting bij het Kempense bedrijfsleven, want dat is doorgaans massaal op de afspraak in de vip-tenten. Dat blijkt dit jaar niet anders want alle beschikbare plaatsen zijn een maand op voorhand zo goed als uitverkocht.

Nog grotere tent
“In de plaats van een tent met een verdieping vorig jaar, zetten we op het strand nu een grotere tent van 1.200 vierkante meter en maken we opnieuw gebruik van de taverne op het domein”, vertelt Jef Van den Broeck. “Onze parcoursbouwer is daarstraks nog gaan kijken of hij het parcours iets kan verleggen zodat we een nog grotere tent kunnen plaatsen.”

De al populaire Krawatencross maakte 2 jaar geleden nog eens een grote sprong voorwaarts met de organisatie van het Belgisch kampioenschap. En dat de plaatselijke renners Wout Van Aert en Sanne Cant wereldkampioen werden, speelde verder in de kaart.

“Onlangs plaatste de UCI ons in het lijstje van de topcrossen. We willen de toeschouwers, ook de gewone supporters, een attractieve wedstrijd bezorgen. Daarvoor brengen we dit jaar weer 50 A-renners aan de start en ook de andere wedstrijden zijn dik bevolkt”, aldus nog de voorzitter. “Ook dat vertaalt zich naar een grotere interesse bij de vips. We horen trouwens dat in die vipruimtes veel zaken worden gedaan.”