Kovera werkt met lasertechnologie

De producent van keuken- en badkamerinrichtingen Kovera uit Hulshout werkt voortaan met lasertechnologie bij de opbouw van zijn meubels. Chris Koenig en Benny Koenig zijn best trots op de technologische vernieuwingen die ze daarmee inbrengen in de sector.

“Wij investeerden 500.000 euro in de machine”, zegt Chris Koenig. “Daarmee kunnen we onze meubels naadloos afleveren. De lijmnaden die je tot nog toe zag in keukens en badkamers zijn voortaan weggewerkt.” De nieuwe machine werd gekocht bij het Duitse Homag.

Kovera heeft als familiebedrijf een sterke dynamiek. Het bedrijf van vader Maurice Koenig uit 1965 is in al die jaren uitgegroeid tot een gerespecteerde onderneming. Verleden jaar werd een omzet gerealiseerd van 12 miljoen euro. Kovera heeft vier showrooms in Geel, St.-Joris-Winge, Heist-op-den-Berg en Wilrijk. De groep stelt zo’n 70 mensen tewerk.

Ook Kovera voelt de impact van de economische crisis. “Het is duidelijk veel rustiger in onze showrooms” zegt Chris Koenig. “Maar ondertussen blijft ons orderboek nog altijd flink gevuld. We kijken nog vooruit tot maart. We gaan dus zeker niet klagen.”
Kovera heeft ondertussen nog enkele vacatures voor monteurs.