Kovera realiseert 30 procent omzet via Brussels project UP-site

koveraKovera uit Hulshout haalde begin dit jaar een groot keukenproject binnen in Brussel. Het Kempense levert en plaatst in totaal 365 keukens. Daarnaast voorzien ze ook maatkasten in het woongedeelte en leveren en plaatsen ze kitchenettes in de kantoorruimtes. “Het project up-site is goed voor een omzet van 4 miljoen euro”, vertelt Joost Knapen, Sales en Marketing. “Daarmee vertegenwoordigt het 30 procent van onze jaarlijkse omzet. Het levert geen extra jobs op, maar wel werkgelegenheid in een door de crisis toch wel getroffen markt.”

Het Brusselse project UP-site omhelst met zijn 140 meter hoogte en 42 verdiepingen de hoogste Woontoren van België en één van de hoogste van Europa. Naast het vrij uitzicht op de hele stad biedt de woontoren van UP-site een ongeëvenaard aantal diensten van hoogstaande kwaliteit, met conciërgediensten, een lounge bar, een spa, een privébioscoop en een speelzaal voor de kinderen. “De keuze viel op Kovera omwille van onze hoogwaardige kwaliteit en onze volledig Belgische productie.” Jaarlijks maakt Kovera zo’n 1 100 keukens in alle prijsklassen. Met de productie van deze 365 voor het Brusselse project hebben ze hun handen meer dan vol.

Tot op heden werden reeds een 100-tal keukens geplaatst in hoogwaardige laminaat en afgewerkt met een composiet werkblad. De volledige oplevering van het project is voorzien voor eind mei 2014. Kovera heeft toonzalen in Geel, Heist-op-den-Berg, Wilrijk en Sint-Joris Winge. In totaal stelt de producent van keukens, badmeubels en maatkasten een 80-tal personen tewerk.

Verwant en interessant: