Vanmorgen zijn de eerste kersen verkocht op Coöperatie Hoogstraten. Nieuw dit jaar is dat de telers hebben geïnvesteerd in hydrokoeling. Door de kersen meteen na de pluk letterlijk een koude douche te geven, kunnen ze langer worden bewaard.

De eerste kersen werden aangevoerd door teler Joris Christianen, die 6 jaar geleden begon met een plantage. Intussen zijn ook 2 andere telers gestart met kersen. Om niet gelijktijdig met alle plantages in productie te komen, kozen ze voor de aanplant van verschillende rassen. Daardoor wordt de productie gespreid over ongeveer 6 weken in juni en juli.

De kersen worden allemaal onder bescherming geteeld waardoor ze rijp worden geoogst. De sortering gebeurt machinaal wat zorgt voor een correcte sortering. De nieuwe hydrokoeling meteen na de pluk levert voordelen op verder in de keten.

Coöperatie Hoogstraten verkoopt kersen niet via de klok maar door rechtstreeks bemiddeling. Dit jaar wordt zo’n 80 ton verwacht. Naast het topproduct aardbeien, kiwibessen en ander zacht fruit vormen kersen een mooie aanvulling op het assortiment.