Koningshuis legt Mauquoy geen windeieren

MauquoyMauquoy uit Grobbendonk brengt geregeld naar aanleiding van unieke gelegenheden of gebeurtenissen rond bekende figuren een munt of penning uit.

“Omdat alles in ons eigen atelier in Grobbendonk geslagen en gemaakt wordt, kunnen wij steeds heel snel inspelen op gebeurtenissen en op specifieke aanvragen”, zegt Joachim Maes, Marketing Manager. “In 2012 realiseerden we een omzet van 4,5 miljoen euro, dit jaar zal dat om en bij de 5 miljoen euro zijn. De troonswissel en onze uitgebreide advertentiecampagne in die periode hebben ons zeker geen windeieren gelegd. Naast ons atelier in Grobbendonk hebben we ook nog een werkplaats in Menen (West-Vlaanderen- Kariz.be) waar alle plexi awards, tombstones en displays gemaakt worden waarbij objecten of logo in plexi gegoten worden.”

Naar aanleiding van de troonswissel werd al een munt met het nieuwe koningspaar ontwikkeld, maar ook het overlijden van de paus of het zestigjarige bestaan van Suske en Wiske kunnen het Kempense bedrijf inspireren. Nu brengt Mauquoy een nieuwe  serie zilveren en gouden penningen uit die de 7 koningen en koninginnen afbeelden die België tot op heden gekend heeft. Het 15de stuk, met de afbeelding van het koninklijk paleis, maakt deze serie compleet. Ook deze penningen worden in beperkte oplages uitgebracht en met een genummerd certificaat geleverd.

Mauquoy, opgericht in 1875, is een groep van bedrijven bestaande uit Mauquoy Engraving Company, Mauquoy Medal Company, Kariz.be en Graveur Beerts en stelt 35 mensen te werk. Terwijl Mauquoy Medal Company gespecialiseerd is in het ontwerpen en maken van medailles op maat, pins, eretekens en awards,  heeft Mauquoy Engraving Company zich op haar beurt toegespitst op allerhande graveerwerken (lasergravure, industriële gravure en vlakgravure) met als belangrijkste productgroepen naamplaten, stempels en clichés.