Koffiebar Noma’s Bistro opent theeshop

noma's bistroRik De Clerq en zijn vrouw Ellen van koffie- en lunchbar Noma’s Bistro op de Markt in Geel hebben binnen de muren van hun eethuis een theeshop geopend. “We willen de zaak met ons twee runnen en daarvoor was die iets te groot. De vrijgekomen ruimte hebben we nu ingevuld met een theespeciaalzaak”, vertelt Rik De Clerq.

De lunchbar opende twee jaar geleden. “Thee is bij ons een groot succes. 1 op 3 verkochte dranken is thee”, zegt de zaakvoerder. “Komt daarbij dat bij mij diabetes is vastgesteld waardoor ik door de stress die bij de middagservice komt kijken, problemen heb met mijn bloedspiegel. Daarom zijn we op zoek gegaan naar alternatieven.”

Kruidenthees
Onder de merknaam Nohe Thee wordt nu een 130-tal losse theesoorten verkocht, hoofdzakelijk kruidenthees. “Ik heb zelf een aantal eigen kruidenmengelingen gemaakt, waarvan eentje die ik samen met een klant heb samengesteld. Ik ben kok en weet hoe je smaken kunt combineren.” Over 2 weken gaat de webshop online voor de verkoop van theesoorten en accessoires en verder wil De Clerq aan andere horecazaken leveren. “De eerste klant is al binnen”, zegt hij. “Thee is hip en trendy en daarop speel ik op in met mijn nieuwe initiatief.”