Na 23 jaar in de afvalsector is Koen Van den Brande (47) uit Kasterlee het nieuwe jaar gestart bij een nieuwe werkgever. De voormalige head of marketing & development bij Suez Belgium is sinds deze week aan de slag bij het Polders Investeringsfonds (Antwerpen), de holdingmaatschappij van Yves Leysen (Vosselaar) en Ben Simons (Berendrecht) die actief is in duurzame ontwikkeling. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging”, verklaart hij de overstap.

“Yves Leysen is nog mijn vroegere baas geweest bij Leysen Containerdienst in Beerse, dat nadien opging in Watco en later in Sita en vervolgens Suez”, doet Koen Van den Brande het verhaal. “Ben Simons ken ik ook al 25 jaar. Zijn droom was om ooit de haven van Antwerpen vol windmolens te zetten en daar zijn we goed mee bezig.”

Het uitbouwen van duurzame projecten is de rode draad doorheen de activiteiten van Polders Investeringsfonds. Via de vennootschappen Vleemo en Wind aan de Stroom realiseert het windmolenprojecten op respectievelijk de Antwerpse rechter- en linkeroever. “Op dit moment staat er een 50-tal windturbines en de komende jaren moeten er nog 100 bijkomen”, vertelt Van den Brande. “Daarnaast bouwen we in Berendrecht een biologisch landbouwbedrijf uit met het oog op technologische innovaties, realiseren we duurzame bouwprojecten en organiseren we de wielerwedstrijd Schaal Sels in Merksem.”

Profkoers
Wat dit laatste betreft, heeft Van den Brande nog nieuws voor de Kempen. “Er zijn concrete plannen voor de organisatie dit najaar van een gelijkaardige profkoers in Arendonk. De contacten hierover lopen met de burgemeester en B&R Bouwgroep, met wie we verbonden zijn via Brebuild.”

Koen Van den Brande is samen met eigenaars Leysen en Simons actief in het algemeen beheer van de holding, terwijl de bestaande medewerkers tot dusver in dienst waren bij de aparte bedrijven. In totaal werkt een 40-tal mensen bij de groep.

Van den Brande is ook actief binnen Voka-Kempen als voorzitter van LON Kempen Midden. Die functie blijft hij verder zetten.