Wat speelt er in het hoofd van een chef-kok? Waar is hij mee bezig? Waar vindt hij zijn inspiratie? Koen Janssens van Broosend Hof in Oud-Turnhout geeft een inkijk in zijn ziel aan de hand van een videofilmpje. “De boodschap die ik wil meegeven, is dat het in een restaurant meer moet gaan dan over eten”, zegt hij.

Koen Janssens runt met zijn vrouw Sandra Verbraeken al 10 jaar restaurant Broosend Hof in Oud-Turnhout, op een boogscheut van natuurgebied De Liereman. Ze richten zich naar liefhebbers van de gastronomische keuken. Restaurantgids Gault&Millau beloonde het restaurant in zijn jongste uitgave met een mooie 13 op 20.

Filosofie meegeven
“Met het filmpje willen we onze kijk op het leven geven, onze filosofie meegeven”, legt Koen Janssens uit. “In Noorwegen en Zweden worden zo’n filmpjes wel meer gebruikt. Ik vind dit een zeer hedendaagse vorm van communiceren met je klanten.”

Het filmpje werd gemaakt door 2 afgestudeerden in de journalistiek die de ambitie hebben om het maken van dergelijke filmpjes professioneel te doen. Maandagavond werd het op de Facebook-pagina van Broosend Hof geplaatst en intussen al meer dan 8.800 keer bekeken.

Koen Janssens: “Wat wij doen, gaat niet enkel over koken en eten. Op restaurant gaan moet een totaalbeleving zijn. Wij zorgen daar een stuk voor, maar de mensen moeten dat zelf ook invullen. Door goed gezelschap uit te nodigen, door verhalen te vertellen aan tafel in de plaats van voortdurend met hun smartphone bezig te zijn.”

In oktober dit jaar viert het restaurant zijn 10-jarig bestaan. Het programma wordt later bekendgemaakt. Met een filmpje?