Koekjesfabriek LU – Kraft Foods moet besparen

LUTijdens een speciale ondernemingsraad en infosessies voor het personeel heeft Kraft Foods, in de volksmond nog steeds koekjesfabrikant LU, uit Herentals bevestigd dat de vestiging 5,5 miljoen euro moet besparen op de jaarlijkse productiekost.

De Herentalse directie werkt op vraag van het Zwitserse moederbedrijf aan een besparingsplan. Dat moet in september klaar zijn. Omdat de interne concurrentie binnen het moederbedrijf te groot is, is een besparing noodzakelijk om de fabriek in Herentals rendabel te houden. “Er is in Herentals duidelijk geen herstructurering gepland. Samen met de sociale partners gaan we onderzoeken hoe het bedrijf meer competitief kan worden”, aldus Annick Verdegen, communicatie LU – Kraft Foods.

In de vestiging in Herentals werken momenteel zo’n 1200 mensen waarvan 950 arbeiders en 250 bedienden. De arbeiders kregen goed nieuws te horen van de directie. Voor de arbeiders zou er werkzekerheid zijn tot 2015. Er zal ook niet worden geraakt aan de loon- en arbeidsvoorwaarden. De gevolgen voor de bedienden zijn momenteel nog niet duidelijk.