Madolex Belgium heeft alle bestaande medewerkers een sportieve familiewagen aangeboden en dat aanbod geldt ook voor sollicitanten. Het bedrijf, met vestigingen in Geel en Genk, stelt onderhouds- en storingstechnici ter beschikking van grote bedrijven en laat dat nu al jarenlang een knelpuntberoep zijn. 21 medewerkers hebben intussen al ingetekend voor hun Seat.

“We zochten naar een manier om onze huidige mensen bij ons te houden en nieuwe mensen aan te trekken”, zeggen bedrijfsleider Olav Bult en operationeel manager Stijn Gijbels. “Die vonden we in de firmawagen, geen bestelwagen maar een familieauto. Het succes was groot. Bijna alle bestaande medewerkers kozen voor de bedrijfswagen. En in de week na het aanbod namen we al meteen 3 nieuwe medewerkers aan. De firmawagen was een motivatie om bij ons te starten.”

Het bedrijf koos voor een ecologische en fiscaal vriendelijke wagen, waarbij ook gekeken werd naar een gunstig voordeel alle aard voor de gebruiker. De levering gebeurde door Groep Delorge in Hasselt.

Focus op Geel
“Het komende jaar richten we onze pijlen op onze vestiging in Geel, waar we een 10-tal extra mensen willen aanwerven”, aldus nog Olav Bult. “Ze zullen bij klanten in een straal van een 30-tal km rond Geel worden tewerkgesteld, niet in Antwerpen omwille van de files.”

Of het bedrijf door de firmawagen-voor-iedereen niet zelf mee de files creëert? “Vroeger reed iedereen met zijn eigen wagen naar de klant en kregen ze een kilometervergoeding. De firmawagen vervangt de privé-wagen. Een aantal reed met een oude wagen en die wordt nu vervangen door een ecologische. Dus ook dat is een goede zaak”, aldus nog de zaakvoerder.