KMO-park op Mallekot al voor een derde verkocht

mallekot lier vossemerenOp de Lierse bedrijvenzone Mallekot wordt volgende maand door de Kontichse projectontwikkelaar Vossemeren gestart met het optrekken van een nieuw KMO-park met een totale oppervlakte van 4 053 vierkante meter. “Nog voor de werken zijn gestart, is al een derde van de dertien beschikbare KMO-units aan de man gebracht”, zegt Danny Dom van Vossemeren.

Met units tussen 220 en 413 vierkante meter mikt Vossemeren op eenmansbedrijfjes of kleine KMO’s uit bijvoorbeeld de bouwsector zoals schilders, dakwerkers en loodgieters of kleine logistieke bedrijven. Met 248 000 euro, exclusief registratie op de grond en btw op de constructie, is de kleinste meteen ook de goedkoopste unit. Elke unit is opgetrokken uit een staalconstructie met metalen sandwichpanelen op een polybetonvloer en beschikt over een sectionale poort. Rondom het complex blijft ruimte voor veertig parkeerplaatsen.

De nieuwe, stijlvolle KMO-zone is gelegen tussen de Mallekotstraat en de R16, de ring rond Lier. “Aan de zijde van de Ring een wat minder monotone look door het gebruik van horizontale panelen”, legt Dom nog extra uit. “Dat maakt de bouwkost wat duurder, maar maakt qua look wel een groot verschil.”