Kleuterstad rondt vernieuwingsprogramma af bij 20ste verjaardag

kleuterstadKleuterstad in Turnhout, 1 van de oudste binnenspeeltuinen van het land, bestaat 20 jaar. 3 jaar geleden ging een verbouwingsprogramma van start en met de vernieuwing van de toog is dat nu helemaal afgerond. “Door het verstrengen van de veiligheidsregels hebben we toestellen moeten aanpassen”, zegt Sam Haesen, die de zaak runt met zijn echtgenote Romy De Schutter.

Het waren de ouders van Sam, Michel Lenaerts en Gerda Meeus, die 20 jaar geleden van start gingen met Kleuterstad aan de Brugstraat in Turnhout. Bewust kiezen ze voor de doelgroep tot 7 jaar. “Het probleem met veel speeltuinen is dat oudere kinderen de jongere omver lopen of dat er onenigheid ontstaat. Daarom hebben wij de leeftijdsgrens op 7 jaar gezet”, legt Sam Haesen uit.

Veiliger
Tegenover 20 jaar geleden is er wel het een en ander veranderd op het vlak van veiligheid. “De netten nu hebben kleinere gaten en enkele speelstructuren van vroeger kunnen nu niet meer. Zo hebben we in het verleden een toestel moeten wegdoen omdat het niet meer voldeed aan de reglementering”, aldus nog de zaakvoerder. De recente verbouwingswerken gebeurden telkens in de zomermaanden en werden gespreid over 3 jaar. Naar aanleiding van het 20-jarige bestaan zijn er de hele winter promoties.

Naast de binnenspeeltuin op de eerste verdieping runt het koppel ook de dansschool Hertoginnedal op het gelijkvloers. Ze hebben 2 mensen vast in dienst en doen verder een beroep op jobstudenten.