Interieurbedrijf Kleur Op Maat uit Olen heeft in Zoerle-Parwijs de eerste Sigma Shop in België geopend. De verffabrikant leverde tot dusver hoofdzakelijk aan de professionele sector, maar zet nu ook in op de verkoop aan particulieren. Het doel is nog meer gelijkaardige winkels te openen.

“We zijn vanuit een schildersbedrijf gegroeid naar een bedrijf in totaalprojecten”, doet zaakvoerder Tom Peeters van Kleur Op Maat het verhaal. “Nu splitsen we de schilderswinkel weer af.” De nieuwe Sigma Shop heeft onderdak gekregen in het bedrijvenpark Parwijskant in Zoerle-Parwijs en richt zich in hoofdzaak naar particulieren. “Deels ook naar professionelen die snel kunnen langskomen voor een extra pot verf. We installeren binnenkort een nachtsluis, waar buiten de openingsuren bestellingen kunnen worden afgehaald”, aldus nog de zaakvoerder.

Nog meer shops
“We hadden al langer een stevig partnership met Sigma Coatings”, vertelt Tom Peeters. “Tot dusver waren ze enkel actief in de professionele markt, maar ze zagen dat ze een deel van de verkoop misten. Nu willen ze ook de particulieren bedienen. In ons Sigma servicecenter gaan wij hun merk uitdragen. Vanuit de fabrikant krijgen wij een goede service en ondersteuning. Ze zijn trouwens van plan nog meer dergelijke shops te openen.”

De nieuwe Sigma Shop biedt het complete verfgamma maar ook alle schilderstoebehoren. Dat betekent ook dat er niet langer verf wordt verkocht in de bestaande showroom van Kleur Op Maat aan de Turfputten in Olen, maar wel nog tapijten, parketten, behang en raamdecoratie. Het bedrijf telt een 40-tal medewerkers. Bij de uitbating van de Sigma Shop is 1,5 medewerker betrokken.