Het was vandaag een bijzondere dag voor Niels Van Houdt (24j.) en zijn grootmoeder Gilberte Vandegaer (67j.). Samen gingen ze van start in Brasserie ’t Trefpunt in Voortkapel, een zaak die Niels overnam en vanmorgen de deuren opende. “De gerechten op grootmoeders wijze mag je in dit geval letterlijk nemen”, lacht de kleinzoon.

Niels Van Houdt is de zoon van DVV-verzekeringsmakelaar Dirk Van Houdt, die zijn kantoor aan de Olenseweg in Oosterwijk momenteel verbouwt naar businesscenter De Regio. Tegelijk is zoon Niels voorzitter van de Westelse jeugdraad. “Ik heb bij mijn vader in het verzekeringskantoor gewerkt”, vertelt hij. “Mijn vader is ook 5 jaar lang de uitbater van Brasserie ’t Forum op de markt in Geel geweest en daar heb ik altijd bijgesprongen, zowel in de keuken als in de zaal. Zo heb ik de horecastiel leren kennen.”

Snelle overname
In Brasserie ’t Trefpunt neemt hij de zaal voor zijn rekening, terwijl zijn grootmoeder achter het fornuis staat. “We hebben de kaart veranderd, werken met verse producten en authentieke gerechten aan een betaalbare prijs. Met mijn grootmoeder heeft het altijd goed geklikt. Ze stond vroeger ook in de keuken van ’t Fornuis.”

Van Houdt nam de taverne over van de vorige uitbaters, die hun zaak gingen stopzetten. Dat was eind januari. De naam ’t Trefpunt bestaat al meer dan 30 jaar en wordt ook onder de nieuwe eigenaar verder gezet. De horecazaak ligt naast de Carrefour hypermarkt in Voortkapel. “Voorlopig hebben we niks veranderd aan de inrichting. Daarvoor moest het te snel gaan. Eind januari zijn de vorige uitbaters gestopt en vandaag 14 februari zijn wij begonnen”, aldus nog Niels Van Houdt.