Kleinschaligheid is troef van Pglas

PglasPglas in Tielen is een ambitieus glasbedrijf dat succes oogst door een kleine personeelsbezetting en service op maat van de klant. Aan het roer staan Peter Van Bouwel en zijn vrouw Ruth Renders. Het duo wordt bijgestaan door één helpende hand. Desondanks vinden klanten van over de provinciegrens de weg naar Pglas. “Dat is natuurlijk heel fijn”, reageert Ruth Renders. “Tegelijk proberen we ook meer naamsbekendheid in onze eigen regio te verwerven.”

Om dat doel te bereiken, pakt de firma uit met een leuke winkelkaractie. Klanten die een bestelling van tenminste 400.00 euro excl. BTW plaatsen, maken tot en met 31 juli kans op een volle winkelkar ter waarde van 250 euro. De winnaar mag in SPAR Lichtaart éénmalig een winkelkar vullen vol met boodschappen.

Pglas mikt op de particuliere interieurmarkt. Het gamma varieert van glazen deuren tot glazen douchedeuren, meubels, balustrades, vloeren, leuningen en spatwanden. De firma draait jaarlijks een omzet van bijna 1 miljoen euro. “Glas is tijdloos en heeft ontzettend veel mogelijkheden”, zegt Ruth Renders. “In tegenstelling tot wat velen denken, is het ook betaalbaar.”

Een personeelsuitbreiding overweegt het glasbedrijf niet. “Het is precies onze troef om supersnelle service te bieden en kort op de bal te spelen. We denken graag mee met de klant en zoeken naar een persoonlijke oplossing. Klanten noemen onze toonzaal wel eens een woonzaal. Dat gemoedelijke willen we graag behouden.”