Klanten vieren 200 miljoenste CDM lamp bij Philips Turnhout

Philips Lighting uit Turnhout heeft de mijlpaal bereikt van 200 miljoen verkochte CDM-lampen. Een bijzonder moment omdat de ontwikkeling en productie van dit type lamp al bijna 20 jaar in Turnhout plaatsvindt. Deze week zijn klanten uit de hele wereld te gast ter gelegenheid van de CDM-viering. Zij krijgen er een uitgebreide blik achter de schermen van CDM-ontwikkeling en productie.

De CDM-lamp of keramische metaalhalide lamp wordt vooral in winkelomgevingen gebruikt. Winkels als C&A, H&M, Ikea, Xandres (Antwerpen) en de Sky shops op Brussels Airport maken volop gebruik van deze technologie. De levensduur van de lamp, het sprankelende licht, de kleurstabiliteit en energiebesparing maken de CDM populair bij retailers.

Met de MASTERColour CDM, die in 1995 het licht zag, is Philips met 75% onovertroffen marktleider in dit segment. ‘Doorheen de jaren hebben we constant verbeteringen aangebracht’, zegt productmarketeer Frank van der Kruijs. In Turnhout wordt het merendeel van de lampen geproduceerd, alsook het gloeiende onderdeel binnen in de lamp voor de exemplaren die elders geassembleerd worden.

Per jaar gaan er zo’n 25 à 30 miljoen van deze lampen de fabriek uit. Die productiecapaciteit is groter, maar momenteel blijft de vraag achter. ‘We kijken ook naar andere technologieën zoals LED. Al zijn er momenteel nog geen volwaardige alternatieven. De CDM productielijn is goed voor 45% van de tewerkstelling in Turnhout.

Proficiat Philips Turnhout!